ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ
ΘΕΜΑΤΑ
ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΕΡΓΑΣΙΕΣ
ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2006

 

Και φέτος στο συνέδριο θα έχουμε τη δυνατότητα να ανταλλάξουμε ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ. Φέρτε τα βιβλία που δεν σας είναι χρήσιμα πια. Σίγουρα κάποιος θα τα «υιοθετήσει» !
 

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Οι νέες τεχνολογίες εξελίσσονται, τα ψηφιακά μέσα εισάγονται σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας. Παράλληλα, οι γνώσεις μας για τη λειτουργία του ανθρώπινου εγκεφάλου και τους διαφορετικούς τρόπους μάθησης πληθαίνουν μέσα από την εξέλιξη επιστημών, όπως είναι η Νευροβιολογία και οι Νευροεπιστήμες. Η αξιοποίηση των νέων αυτών γνώσεων είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη βελτίωση της διδασκαλίας. Οι επιστήμονες και οι παιδαγωγοί έχουν διαπιστώσει ότι η πρόκληση δεν είναι να χρησιμοποιούμε ψηφιακά μέσα στο μάθημα με παιδιά, αλλά να ενσωματώνουμε τα ψηφιακά μέσα στο μάθημα δημιουργώντας ένα αποτελεσματικό περιβάλλον μάθησης. Στη διδασκαλία των ξένων γλωσσών η ψηφιακή μάθηση προϋποθέτει το σχεδιασμό και την ανάπτυξη κατάλληλων σχεδίων μαθήματος. Οι διαδραστικοί πίνακες, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και το διαδίκτυο βελτιώνουν τη διδασκαλία, μόνο εφόσον ενσωματωθούν ουσιαστικά στο μάθημα. Πράγματι, προστιθέμενη διδακτική αξία τους γίνεται αντιληπτή, όταν στο σχεδιασμό του μαθήματος λαμβάνονται υπόψη οι στόχοι της διδασκαλίας αλλά και οι ιδιαιτερότητες των μαθητών. Τα ψηφιακά μέσα είναι μόνο ένα από τα διδακτικά εργαλεία που έχει ο δάσκαλος στη διάθεσή του, οι Νέες Τεχνολογίες είναι μόνο μία από τις πολλές δυνατότητές του. Είναι η αξιοποίησή τους που δίνει τελικά νόημα στη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας. Η παιδαγωγική και διδακτική ικανότητα των διδασκόντων με στόχο την αξιοποίηση των Νέων Τεχνολογιών και των ψηφιακών μέσων στη διδασκαλία τους θα είναι το θέμα του συνεδρίου.

Το 8ο Διεθνές Εκπαιδευτικό Συνέδριο για τη Διδασκαλία της Γερμανικής ως Ξένης Γλώσσας που θα πραγματοποιηθεί στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου 2016 στην Παλλήνη, έχει λοιπόν ως θέμα «Η μάθηση στην ψηφιακή εποχή». Στόχος του συνεδρίου δεν είναι μόνο να προσφέρει ένα πλαίσιο για την επιστημονική ανταλλαγή απόψεων, αλλά και να δώσει ευκαιρίες επιμόρφωσης σε καθηγητές και καθηγήτριες της γερμανικής γλώσσας στην Ελλάδα. Διοργανωτές του συνεδρίου είναι η Ελληνογερμανική Αγωγή, το Ινστιτούτο Goethe, η Γερμανική Κεντρική Υπηρεσία για τα Σχολεία στην Αλλοδαπή και η Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Στις δραστηριότητες του συνεδρίου περιλαμβάνονται ομιλίες και εργαστήρια γνωστών Πανεπιστημιακών, έμπειρων επιμορφωτών και δημιουργικών διδασκόντων σχετικά με θέματα που μας απασχολούν όλους.

Η συμμετοχή στις εργασίες του συνεδρίου είναι δωρεάν. Για οργανωτικούς ωστόσο λόγους είναι σημαντικό να δηλώσετε εγκαίρως τη συμμετοχή σας.

Εδώ μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή!




Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2025
Μάιος 2027
 Κ   Δ   Τ   Τ   Π   Π   Σ 
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
[σήμερα] 




Υποστηρικτές:







Υπό την αιγίδα της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα

Γερμανική Πρεσβεία στην Αθήνα



Διοργανωτής:

Ελληνογερμανική Αγωγή