Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ Λυκείου είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια ξεχωριστή εκπαιδευτική εμπειρία στη Γενεύη μέσα από την επίσκεψή τους στο CERN και τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.
Στο CERN, ήρθαν σε επαφή με την αιχμή της επιστημονικής έρευνας και είδαν πώς η συνεργασία επιστημόνων από όλο τον κόσμο οδηγεί σε ανακαλύψεις που αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε το σύμπαν. Στον ΟΗΕ, γνώρισαν από κοντά τον ρόλο της διεθνούς διπλωματίας, του διαλόγου και της συλλογικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση παγκόσμιων ζητημάτων.
Τέτοιες επισκέψεις ξεπερνούν το πλαίσιο μιας σχολικής εκδρομής. Αποτελούν εμπειρίες ζωής που διευρύνουν ορίζοντες, συνδέουν τη γνώση με τον πραγματικό κόσμο και βοηθούν τους μαθητές να φανταστούν τον εαυτό τους ως ενεργά μέλη μιας παγκόσμιας κοινότητας.
Bitte schreiben Sie hier Ihre E-Mail-Anschrift. Sie bekommen dann unsere Infobriefe.
Unsere Neuigkeiten
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής. συνέχεια
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. συνέχεια
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων FIT 1 και FIT 2 του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή. συνέχεια