Αρχική σελίδα | Τα νέα μας
 

Τα νέα μας

 'Ετος: 2026
Συνάντηση των μαθητών της Ε’ Δημοτικού με τον καθηγητή αστροφυσικής κο Ι. Δαγκλή
 
Συνάντηση των μαθητών της Ε’ Δημοτικού με τον καθηγητή αστροφυσικής κο Ι. Δαγκλή και βράβευση των ερευνητικών τους εργασιών με θέμα «Καταφύγια στον Άρη» και των ψηφιακών τους ιστοριών με τίτλο: «Ταξίδι στον Άρη»


Τη φετινή χρονιά οι μαθητές της Ε’ τάξης, στο πλαίσιο της ερευνητικής τους εργασίας με θέμα «Καταφύγια στον Άρη», διάβασαν το βιβλίο «Η Άρτεμις Φευγάτη μας ξεναγεί στο σύμπαν της» του κου Ι. Δαγκλή, Καθηγητή Διαστημικής Φυσικής ΕΚΠΑ. 

Τη Δευτέρα 30 Μαρτίου,  οι μαθητές της Ε΄ τάξης είχαν τη χαρά να συναντήσουν τον κο Ι. Δαγκλή και να του απευθύνουν τα ερωτήματά τους όχι μόνο για το βιβλίο του, αλλά και για τα ουράνια σώματα, όπως τους αστέρες, τους πλανήτες, τα νεφελώματα καθώς και τις σχεδιαζόμενες αποστολές στη Σελήνη και στον Άρη.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μια ευχάριστη διπλή έκπληξη για τους μαθητές, την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων δύο εσωτερικών διαγωνισμών στους οποίους συμμετείχαν, του Διαγωνισμού ερευνητικών εργασιών με θέμα «Καταφύγια στον Άρη» και  του Διαγωνισμού δημιουργίας ψηφιακών επιστημονικών ιστοριών με τίτλο «Ταξίδι στον πλανήτη Άρη».

Διαγωνισμός ερευνητικών εργασιών με θέμα: «Καταφύγια στον Άρη»
Η νικήτρια ομάδα αποτελείται από τους μαθητές του Ε4: Γιαννακοπούλου Άννα Μαρία, Θανοπούλου Ανδριανή, Μέλλος Μάξιμος, Μουμτζής Ευάγγελος και Ρωξάνη Βασιλική.

Διαγωνισμός δημιουργίας ψηφιακών επιστημονικών ιστοριών με τίτλο: «Ταξίδι στον Άρη»
Η νικήτρια ομάδα αποτελείται από τους μαθητές του Ε4: Γιαννακοπούλου Άννα Μαρία, Θανοπούλου Ανδριανή, Μέλλος Μάξιμος, Μουμτζής Ευάγγελος και Ρωξάνη Βασιλική. Στη νικήτρια ιστορία βασίστηκε το σενάριο της ζωντανής παρουσίασης που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της πανελλήνιας δράσης «Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο», η οποία θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο μας στις 26 Απριλίου 2026, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου “L-STEAM”.

Επιπλέον, για την πρωτοτυπία της ψηφιακής τους ιστορίας διακρίθηκαν οι μαθητές του Ε1: Αγαπάκης Δημήτρης, Γεωργιάδη Ολίβια, Κόρδας Σωτήρης, Κουρούκλη Λυδία και Λαζαρακοπούλου Αδριάνα. Στοιχεία από τη συγκεκριμένη ιστορία αντλήθηκαν για το σενάριο της ζωντανής παρουσίασης που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της πανελλήνιας δράσης «Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο».

Τέλος, διάκριση για την επιστημονική πληρότητα της ψηφιακής τους ιστορίας απέσπασαν οι μαθητές του Ε1: Καραγκούνη Μαργαρίτα, Κρανιά Μελιτίνη, Λωσταράκος Νικόλαος, Μίντσιου Ελισάβετ και Τόλιος Ιάσονας.
Την απονομή των βραβείων πραγματοποίησαν ο κος Ι. Δαγκλής, Καθηγητής Διαστημικής Φυσικής του ΕΚΠΑ, και ο Δρ. Σ. Σωτηρίου, διευθυντής του Τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης της Ελληνογερμανικής Αγωγής. Κάθε μέλος της νικήτριας ομάδας του Διαγωνισμού ερευνητικών εργασιών με θέμα: «Καταφύγια στον Άρη» έλαβε από ένα τηλεσκόπιο ως βραβείο του σχολείου μας για την επιτυχία τους με την ευχή να συνεχίσουν τις επιστημονικές τους αναζητήσεις.

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας για την επιτυχία τους, συγχαρητήρια και σε όλους τους μαθητές για την αξιόλογη προσπάθειά τους!


 << Επιστροφή  

 

 
Η Ελληνογερμανική Αγωγή
Βαθμίδες εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικά τμήματα
Εργασίες μαθητών
Απόφοιτοι
Ερευνητική δραστηριότητα
Εκδηλώσεις
Εκδοτική δραστηριότητα
Εγγραφές νέων μαθητών
Θέσεις εργασίας
 Ενημερωτικό υλικό
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
το e-mail σας:
 Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής.
συνέχεια
 
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
συνέχεια
 
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων
FIT 1 και FIT 2
του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή.
συνέχεια