Οι μαθητές της Α’ Γυμνασίου κατέκτησαν το 3ο βραβείο στο Green School Athens Hackathon
Οι μαθητές και μαθήτριες της Α’ Γυμνασίου μας εκπροσώπησαν την Ελληνογερμανική Αγωγή στην εκδήλωση του Δήμου Αθηναίων «Green School Athens Hackathon», που διοργανώθηκε στις 17 και 18 Μαΐου.
Με εργαλείο τα δορυφορικά δεδομένα, τη διερευνητική μάθηση, τα ψηφιακά μέσα και με σύμμαχο την αγάπη για το περιβάλλον και την εφηβική δημιουργικότητα, οι μαθητές μας συνεργάστηκαν με ειδικούς επιστήμονες – Καθηγητές Πανεπιστημίου, στους οποίους και παρουσίασαν τις ιδέες και τις προτάσεις τους για το φαινόμενο της Αστικής Θερμικής Νησίδας, αποσπώντας διθυραμβικά σχόλια για τις γνώσεις και την ερευνητική τους προσέγγιση.
Η παρουσίαση των μαθητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής την Κυριακή 18 Μαΐου έφερε στο σχολείο μας το 3ο βραβείο!
Ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Χάρης Δούκας συζήτησε με τα παιδιά, ενδιαφέρθηκε για την εργασία τους και εντυπωσιάστηκε από τις γνώσεις τους.
Όταν η σχολική έρευνα συναντά την τοπική δράση και συμβάλλει στην παγκόσμια αλλαγή, έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον.
Η ομάδα μας: Λουκία Πανταζοπούλου, Μελιτίνη Κάκου, Έλενα Νάνου, Βάγια Κακούση, Βασιλική Καλογεράκου, Ηρώ Καραγιάννη, Άρτεμις Κανιτάκη, Αριάδνη Καραντζά Σίδερη, Ανδριάνα Πλαστουργού, Μυρτώ Βότση, Ηρώ Σίμου, Ελίνα Νταγαδάκη, Παύλος Ριζιώτης, Θοδωρής Δεληγιαννάκης, Φίλιππος Σαραντέλης. Ήσασταν όλοι υπέροχοι! Συγχαρητήρια και στους εκπαιδευτικούς του σχολείου και στους συναδέλφους του Τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης για τη συνεχή υποστήριξή τους στα παιδιά!
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό.
Τα νέα μας
Βιβλία για τον ΟΕΔΒ
Τα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής Ε' και Στ' Δημοτικού και Γερμανικών για το Γυμνάσιο είναι έργο των καθηγητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής. συνέχεια
Εγκαταστάσεις
Τη σχολική χρονιά 2006-07 λειτούργησε στην Παλλήνη ένα υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών σχολικό συγκρότημα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. συνέχεια
Εξετάσεις γερμανικής γλώσσας
Διεξαγωγή εξετάσεων FIT 1 και FIT 2 του Ινστιτούτου Goethe στην Ελληνογερμανική Αγωγή. συνέχεια